Tag fat i Amager bladet

Tag Fat er et undervisnings- og behandlingstilbud på Amager for flygtninge og indvandrere med traumer og psykiske problemer. “I en stor klasse på et sprogcenter kan de sidde og være stille i mange måneder, før nogen opdager problemet.” fortæller Tag Fats leder, Birgitte Steno, der tidligere selv har arbejdet på Røde Kors’ sprogcentre. “I et almindeligt sprogcenters danskundervisning begynder man med A som abe og M som mus. Her begynder vi med A som angst og M som mareridt” Birgitte Steno, leder af Tag Fat.

Læs en fin artikel i Amager Bladet om Tag fat, Der er blandt andet et interview med Dalil, som er en af Tag fats kursister.

Kursisterne bliver som en del af undervisningen bedt om tegne et ’Livets Træ’, der viser deres rødder, livshistorie, kompetencer og drømme. Dalil fortæller om det træ, han har tegnet. »Rødderne, det er Kobani – min by, min familie og min barndom. Stammen er mine kompetencer – jeg er hjælpsom, udadvendt, kreativ. Og her er mine drømme,« siger Dalil og peger på træets grene.

Tag Fat i Amagerbladet