Ømme fødder gav store oplevelser på rejsen

Ved nattetide oplyst i guldgult lys fra utallige lampetter troner den imposante parlamentsbygning i Ungarns hovedstad, Budapest. Foran bygningen duver floden Donaus kulsorte vand på sin vej mod Sortehavet.

fortsættes under billedet

Her er oldgamle forbindelser til Balkan og Centraleuropa, og i den forløbne uge har fire elever og tre personaler fra Polaris Frederiksberg, været på et fire-dages besøg i den smukke by.

Ledende psykolog fra Polaris skolerne, Katrine Jørgensen, der var med i Ungarn, fortæller, at turen var en ubetinget succes, og at særligt muligheden for at være sammen uden for dagligdagens rammer, var i høj kurs.

 

”1000 tak for turen! Jeg kunne ikke nå at sige det, men jeg tror det var en virkelig god oplevelse jeg aldrig vil glemme😊”

Sådan lød evalueringen fra en af de deltagende elever, og der er ingen tvivl om, at eleverne har haft en fed, men også strabadserende tur.

Udover det sociale udbytte, så har der også været konkret læring og viden at hente med en grundig indføring i gamle bygninger og intens verdenshistorie samt ikke mindst indkøb i supermarkeder, hvor der nærmest måtte handles i blinde på grund af sprogvanskeligheder. Men vigtigst, så har de haft fire fede dage med høj solskin, hverdagsfjerne oplevelser og et fællesskab, der giver næring til de kommende skoledage.