Ny bog giver konkrete råd til forældre til børn med særlige behov

Hvis du har et barn, der har særlige behov, så kræver det noget ekstra af dig som forælder at skabe en god og rar hverdag. Nu er der hjælp at hente i bogen ’Få hverdagen til at blomstre’.

Bogen er målrettet dig, der har et barn med psykologiske eller psykiatriske udfordringer. Den samler en lang række fagligt funderede og håndgribelige råd, som du kan tage i brug her og nu for at skabe en bedre og roligere hverdag for hele familien. Emnerne spænder blandt andet fra struktur og social træning til belønning og forældrerollen.

– Børn med psykologiske eller psykiatriske udfordringer har brug for særlige tiltag og ekstra støtte for at trives og udvikle sig. De har typisk indlæringsmæssige, adfærdsmæssige eller sociale udfordringer og stresses let, hvis der ikke tages særlige hensyn. Derfor har de brug for, at vi voksne forstår deres særlige behov og tilrettelægger hverdagen, så den rummer mere ro, mere overskud og mindre konflikt. Det finder man helt konkrete og lavpraktiske råd til i bogen, siger Trine Juul Damgaard, der er specialpsykolog i børne- og ungdomspsykiatri og medforfatter til bogen.

Bogen er en guide til hverdagen
Bogen er skrevet af specialist- og specialpsykologer fra Behandlingsskolerne. Indholdet er skabt i tæt samarbejde mellem psykologerne og øvrige medarbejdere på Behandlingsskolerne og baserer sig på deres erfaringer med børn med særlige behov. Bogen giver konkrete råd til, hvordan man som forælder kan sætte grænser for og støtte sit barn, så man tager hånd både om barnet, sig selv og den øvrige familie.

– Det er vigtigt, at man som forælder passer på sig selv. Hvis noget er særlig svært, er det en god idé at søge hjælp hos de fagpersoner, der hjælper en med at varetaget barnets særlige behov. At sikre trivsel og udvikling hos et barn, der har psykologiske eller psykiatriske udfordringer, er ikke en opgave, man forventes at kunne klare alene. Rådgivning og samarbejde mellem familie og fagpersoner er afgørende – og her er bogen et supplement, der kan guide og inspirere i hverdagen, siger Trine Juul Damgaard.

Slå nemt op efter emne
’Få hverdagen til at blomstre’ er 2. revideret udgave af bogen ’85 gode råd’. Indholdet er udvidet og derudover er bogen opdelt i temaer, så du nemt kan slå op i den alt efter, hvilken situation du har brug for et råd til. Efter hvert kapitel er der plads til, at du kan skrive dine egne tanker, idéer og erfaringer ned.

Forældre til børn på Behandlingsskolerne tilbydes et gratis eksemplar på skolen. Derudover kan bogen købes hos Spektrum Shop eller via henvendelse direkte til Behandlingsskolerne på mail info@behandlingsskolerne.dk eller på telefon 32 96 04 90.