08 jun 2021
Ny anbefaling fra Sundhedsstyrelsen bekræfter Behandlingsskolernes tilgang
En ny anbefaling fra Sundhedsstyrelsen understreger betydningen af hjælp og strategier til forældre til børn med ADHD. På Behandlingsskolerne er tæt forældresamarbejde, forældregrupper og psyko-edukation allerede en fast del af hverdagen.
Børn med ADHD er hyperaktive, impulsive og har vanskeligt ved at fastholde opmærksomheden på en aktivitet eller et emne. Det påvirker børnenes udvikling og trivsel – og derfor er det vigtigt, at omsorgspersonerne omkring det enkelte barn ved, hvordan de bedst hjælper barnet.
Tæt familiesamarbejde og forældregrupper
I forældregrupperne lærer forældrene konkrete strategier, der hjælper dem til en bedre og mere rolig hverdag med et barn, der har særlige udfordringer og behov. En af deltagerne er Sarah, som er mor til en dreng på 10 år. Sarahs søn har svært ved at styre sine impulser, og han har store udfordringer ved alle former for skift mellem almindelige aktiviteter og hverdagens situationer. Sønnen er i øjeblikket ved at blive udredt for ADHD.
Sarah fortæller:
Forældregrupper på Behandlingsskolerne
En forældregruppe mødes typisk seks gange i løbet af et skoleår. På møderne er der udover fælles dialog og erfaringsudveksling også faglige oplæg fra psykologer og familieterapeut. Emnerne spænder fra konflikthåndtering og hverdagsstrategier til angst, autisme og ADHD og er målrettet den aktuelle forældregruppe. Møderne er et fortroligt rum for forældrene og ledes af en psykolog.