Huskunstnerprojekt på pilen

Statens Kunstfond har givet støtte til ”Huskunstnerordning” for Pilen under Behandlingsskolerne.

To gange årligt kan offentlige og private kultur og uddannelsesinstitutioner søge om penge hos Statens Kunstfond Huskunstner Udvalg.

Formålet med Huskunstnerordningen er at give børn og unge mulighed for at møde en professionel og udøvende kunstner og indgå i et kunstnerisk forløb.

I udvalget sidder repræsentanter for billedkunst, litteratur, musik, design, kunsthåndværk, og arkitektur.

På Pilen er billedkunstner og billedhugger, Henriette Hansen, som er uddannet fra Middelsex University of fine art og Florence University of fine art. Hun er i gang med et undervisningsforløb for en gruppe af Pilens elever. Eleverne deltager aktivt i den kunstneriske proces, og lærer at forholde sig kritisk og nysgerrigt til kunsten.

På Pilen er eleverne netop færdige med at lave en animationsfilm, som tager udgangspunkt i lokalområdet ved Amager strand. Eleverne har opsøgt ”farlige” og spændende steder, hvor de har taget fotos og indsamlet materiale. Det indsamlede materiale er blevet brugt som kulisse og omdannet til en samlet fortælling i form af en animationsfilm.

Frem til påskeferien laver eleverne videoer og skulpturer inspireret af computerspillet Minecraft.

Vi er rigtigt glade for, at Statens Kunstfond har tilgodeset Behandlingsskolerne med kunstmidler, og vi håber, at kunne gøre brug af Huskunstnerordningen i fremtiden.