Hep hep: Behandlingsskolernes elever til Skolernes Motionsdag

Landet over deltager 650.000 elever i Skolernes Motionsdag – heriblandt eleverne på Behandlingsskolerne. Har er et indblik i Sundhedsugen og Motionsdagen på vores skole Kompasset.

 

Som på de fleste af landets skoler er Motionsdagen på Behandlingsskolerne en begivenhed, der samler elever og voksne på tværs af alder, forudsætninger, udfordringer og skoler.

Nogle elever leverer på dagen flotte enkeltpræstationer, andre er en del af en bemærkelsesværdig holdindsats – og alle er de med til en aktiv festdag, hvor vi fejrer idrætten og mærker, hvor sjovt det er at bevæge sig sammen med andre.

Jimmy Edvardsen, som er pædagog på Kompasset, udtrykker det sådan her:

– ”Motionsdagen er altid en kæmpe succes. Jeg bliver helt varm om hjertet, når hver enkelt elev på Kompasset bliver tiljublet, uanset om han eller hun har sneglet sig igennem 3 km eller jernet 10 km ind på kontoen. Ingen bliver glemt, alles indsats bliver værdsat. Dét er ret stort at være en del af.”

 

Sammen løber vi til Køge…

På tværs af Behandlingsskolerne har eleverne inden motionsdagen arbejdet med motion og sundhed som tema.

På Kompasset har eleverne inden motionsdagen fx gået ruten, så de alle havde en ide om afstanden. Efterfølgende satte de med støtte et realistisk mål for sig selv samt et samlet mål i klassen om en by, de sammen kunne løbe ”til” på Motionsdagen.

Og her kommer holdindsatsen og de fælles oplevelser og ansvar ind. For 8 elever, der hver løber 5 km, kan sagtens nå hele vejen til Køge. Men det kan 2 elever ikke alene!

 

Motionsdagen runder Sundhedsugen af

Skolernes Motionsdag er på Behandlingsskolerne en del af den årlige Sundhedsuge. Udover at løbe på motionsdagen har eleverne i løbet af ugen undersøgt kost og sundhed ud fra forskellige faglige vinkler.

I X-klassen på Kompasset har de arbejdet med kostrådene i dansk, i historie har de talt om mad under anden verdenskrig. Derudover har de haft en temadag med tur til Experimentariet, hvor de har hørt foredrag og afprøvet Pulstorvet – et område med forskellige eksperimenter og øvelser der udfordrer eleverne og får både puls og humør i vejret.

Begge traditioner har det formål at gøre både voksne og elever bevidste om, hvorfor sundhed og bevægelse i skolens hverdag er vigtig. Det har nemlig indflydelse på læring, trivsel og sundhed. Udover at gøre os alle klogere på sundhed, gør ugen også noget godt for sammenholdet på skolerne:

Simone Christensen, som er lærer på Kompasset, uddyber:

-”Der har været et stort engagement hos både børn og voksne, som sammen har skabt en sundhedsuge med fokus på, hvad sundhed egentlig er. Vi har fx gået med skridttællere for at se, hvor meget vi kan bevæge os på en dag, og vi har kigget på sukkerplakater for at blive klogere på, hvor meget sukker der kan være gemt i maden. Det har fungeret over al forventning, og der er blevet skabt en helt fantastisk fællesskabsfølelse omkring denne projektuge.”