GLÆDELIG DECEMBER 2022

Så må der jules 😍. På Behandlingsskolernes nyeste skoletilbud Projektskolen er de i fuld gang med at producere årets julehilsen til samarbejdspartnere. Det bliver de klassiske ”rustne søm” med den helt rette mængde lakridspulver på.

 

Eleverne får både brugt matematik til at regne ud, hvilke mængder, der skal indgå til de store portioner og kemiforståelse til at få varmet bolsjerne op til den rette temperatur. Samtidig får eleverne trænet deres samarbejdsevner og fastholdelse af motivation på en spændende og vedkommende måde.

Projektskolen er nemlig målrettet, de elever som i en periode har brug for at blive taget ud af deres sædvanlige undervisning fra specialskole eller dagbehandling og få tilbudt alternative måder at indlære på – f.eks. ved at bruge deres krop og håndelag gennem håndværksfag eller motion. Derfor har Projektskolen også både et professionelt værksted og et motionscenter.

 

Skoleleder Mohammad Al-Shamri og leder af behandlingen Søs Føhns er pivstolt af Projektskolen, af eleverne, som virkelig rykker sig, mens de går på skolen og af alle de dedikerede medarbejderne. De består af kompetente lærer, pædagoger, sygeplejersker, psykologer og miljøterapeuter, der har erfaring med børn og unge fra almen, special, behandlingsområdet, samt fra den regional psykiatri.

Se lige en kasse julehilsner

Mohammad fortæller, at eleverne kan have brug for voksne omkring sig med en alternativ og mere fleksibel tilgang til undervisning og derfor ansætter han personale, som både er det helt rigtige match både fagligt og personligt, mellem elev, familie og behandler. De fleste ansatte har dobbeltuddannelser som f.eks. en håndværksmæssig baggrund samtidig med den pædagogiske eller lægefaglige uddannelse.

Med Projektskolen som nyeste tilbud, dækker Behandlingsskolerne hele paletten af behov indenfor dagbehandling.