Forhandlinger om nyt specialtilbud i Horsens

Behandlingsskolerne forhandler i disse uger med Horsens Kommune om åbning af en behandlingsskole for børn og unge med psykiatriske udfordringer.

En egentlig aftale udestår, men Behandlingsskolernes administrerende direktør, Trine Damgaard, forventer at kunne slå dørene op til det nye tilbud i august 2021.

– Vi er i konkret dialog med Horsens Kommune om at etablere et undervisnings- og behandlingstilbud for børn og unge med psykiatriske udfordringer. Horsens Kommune har en visionær og inkluderende tilgang til sårbare børn og unge – både fra politisk og fra forvaltningsmæssig side har kommunen stort fokus på at skabe den bedste kvalitet både i offentligt regi og via offentligt-privat samarbejde, lyder det fra Trine Damgaard, der tilføjer:

– Vi er inde i konstruktive forhandlinger med kommunen, og samtidig oplever vi stor opbakning til et samarbejde fra det lokale erhvervsliv. Jeg håber og tror, at vi bliver enige om at etablere af en behandlingsskole for børn i Østjylland.

Behandlingsskolerne er med i alt 15 specialtilbud Danmarks førende udbyder af specialtilbud til børn og unge med særlige behov. Etablering af en ny skole sker altid i tæt samarbejde med den pågældende kommune. Senest har Behandlingsskolerne etableret en behandlingsskole på Frederiksberg målrettet børn og unge med komplekse psykiatriske udfordringer.