Eleverne opførte hoteller på kun èn uge

En skrue, der ikke lige vil den vej, som den var planlagt til at skulle, save arbejde i fællesskab og planlægningen af et på forhånd velbooket hotel.

Eleverne fra 7. og 8.klasse på Chrysalis og Fortuna Virum havde i uge 10 valgfagsuge, og det betød en hel uge i hotelbyggeriets tegn.

De skulle både designe og bygge insekthoteller, og på vejen til de færdige hoteller, var der undervisning i biodiversitet, og ikke mindst snak og viden om, hvor nyttige insekthoteller er for bier, biller, snyltehveps, netvinger, sommerfugle, humlebier, mariehøns og alle de andre kommende hotelgæster.

Elevernes engagement i særklasse

Ifølge lærer, Sofie Löwe, var det en flok særdeles entusiastiske og engagerede elever, der gik i kast med at skabe attraktive boliger for biller og andre smådyr på farten.

”Jeg oplevede 18 elever, der udviste stort engagement, initiativ og arbejdsomhed. Fem dage i træk, ofte i dyb koncentration i op til 90 minutter ad gangen. Humøret var højt og alle udviste ansvarlighed i forbindelse med brugen af værktøj og materialer,” siger hun.

På materiale siden var alt træ genbrugsmaterialer fra engangspaller, europapaller, kasserede skabe og stole, og insekthotellernes fyld havde eleverne indsamlet dels på gåture og dels fået fra venlige bidragsydere.

Sofie Löwe glæder sig særligt over, at eleverne var super gode til at samarbejde.

”Nogle af eleverne var to om at bygge et insekthotel, og i alle tilfældene viste de, at de var rigtig gode til at samarbejde, supplere hinanden, hjælpe og lytte til hinanden. Det var virkelig en fryd at være vidne til de processer, der stod på fra mandag til fredag,” siger hun.