Eksamensfag lige til den søde tand

Den nærmer sig. Den nervepirrende eksamenstid, hvor der skal sættes tal på afgangselevernes læringsudbytte. På Fortuna Østerbro skal eleverne til mundtlig danskeksamen den 14.juni, men først skal de trække fordybelsesemne og derefter står den på synopse, disposition og præsentation af eksamensopgave.

Noget der nok kan skubbe til nerverne, også dem af den dumme slags.

At gå til eksamen er for nogle en leg, for andre et mareridt, men det behøver overhovedet ikke være en kedelig ting at skulle trække sin opgave.

Slikkepinde med eksamensemner

Sådan har de kreative lærere tænkt på Fortuna Østerbro, så da eleverne forleden kom og skulle trække fordybelsesemner, var det hele spicet en smule op.

Identitet, pressefoto fra vores verden, kortfilm, fra barn til voksen, podcast og eventyr.

Emnerne, der kunne trækkes, var mange, men da de var klistret på hver sin slikkepind, var det med garanti en anelse nemmere at kapere, og skoleleder Andreas Boje, fra Fortuna skolerne, glædes over, at skolens medarbejdere giver eksamenssituationen et venligt tvist.

”Når emnerne står på slikkepinde i stedet for på traditionelle papkort, så er det jo med til at sende et signal til eleverne om, at det er ok at trække lidt på smilebåndene, selvom eksamen selvfølgelig er en seriøs ting. Jeg synes det er et super godt påfund, og det viser hvordan medarbejderne i rigtig mange sammenhænge, tænker ud af boksen, for at give eleverne en god hverdag,” siger han.