De smukke unge mennesker åbner døren til fremtiden

I sidste uge var det tid til at sige tak for denne gang og god rejse til vores afgangselever.

Også på Polaris Vanløse, hvor skoleleder Emil Therkelsen kunne holde dimissionstale for 14 afgangselever efter veloverstået eksamensperiode.

Det var en festlig dag, hvor ritualerne stod i kø. Efter brunch på skolen stod den på obligatorisk rundbold og vandkamp i Krogebjergparken og så  var der, efter en solid burgerfrokost, ellers kloge ord med på vejen til eleverne.

Udover elever havde 50 familiemedlemmer fundet vej til skolen på den store dag, hvor Emil Therkelsen blandt andet mindede eleverne om, at  der i eksamensbeviserne gemmer sig mange flotte karakterer, men også, at det ikke kan stå alene.

Det, der er vigtigt er ikke så meget karaktererne, men processen omkring hele eksamen. Det har været hårdt og til tider rigtig opslidende for jer…Men I har gjort det. Det er meget vigtig læring fremadrettet i forhold til det, der venter senere i livet. I kan meget mere end I selv tror og endnu mere end jeres forældre tror I kan.”

Mestrer nedtur

Skolederen slog fast, at skoleåret naturligvis havde budt på både op og nedture for alle, og så sendte han en buket sproglige roser til eleverne for at være rigtig gode til at bede om hjælp når hverdagen har været tegnet i grå nuancer.

”Det har været med til at give jer en masse handlemuligheder og strategier, som er med til at gøre at I står her på denne store dag og skal have jeres eksamensbevis.”

Før eksamensbeviserne blev uddelt akkompagneret af et trefoldigt leve for eleverne, fik eleverne et par stærke ord at gå ud i voksenlivet med. Denne gang fra en klog bamses liv.

Peter Plys går med sin bedste ven Grisling i 100-meter skoven. Pludselig udbryder Plys: Hvad dag er det i dag? Det er i dag, lød svaret fra Grisling. Plys går lidt videre og grubler lidt over svaret, hvorefter han kigger op i himlen og siger: Min yndlingsdag.”