Center for skolevægring på besøg hos verdens største

Otte elever og syv personaler fra Center for Skolevægring var forleden inviteret indenfor, til en rundvisning i det enorme tv-studie studie i Priorparken, i Brøndby, hvor verdens største Counter Strike turnering lige nu afholdes.

Her deltager 12 af verdens bedste esports hold og eleverne kom med på helt tæt hold og kunne overvære den første bane af en kamp.

Det var et kæmpe hit, lyder det fra leder Monica Lindberg!

De elever, der deltog, er alle børn og unge der af forskellige årsager ikke kan komme i skole, selvom de rigtig gerne vil. Mange af eleverne har også svært ved at komme ud af deres hjem eller være alene uden deres forældre, fordi det typisk er situationer som de forbinder med stor utryghed og angst.

BLAST tiltrækker i tusindvis af tilskuere til store begivenheder i arenaer verden over, og har millioner af fans, der følger med online hjemmefra fra mere end 154 lande og på 25 forskellige sprog.

Leder af Center for Skolevægring, Monica Lindberg, er meget begejstret for turen, der er et eksempel på aktiviteter, som kan give eleverne håb for fremtiden.

”Vi har erfaring med at gode oplevelser, interesse fællesskaber og øvebaner, som ikke ligner skole, kan være med til at eleverne igen får mod til at turde mere, og til at genfinde håbet som mange af dem ellers har mistet, om at de en dag godt kan komme mere ud i verden.  Skolevægring er ofte forbundet med kontroltab, angst og tidligere ubehagelige oplevelser. Succesoplevelser som disse, hvor eleverne oplever at mestre noget som ellers er svært; at være en del af større fællesskaber, at være på ukendt grund og være sammen med fremmede og udenfor hjemmet, er afgørende for at genvinde troen på at de kan,” siger hun.