Borgmesterbesøg hos Behandlingsskolerne

pia_allerslev-300x188Pia Allerslev blev vist rundt på skolerne på Linde Allé og blev inviteret ind i en af klasserne, hvor hun fik stillet spørgsmål som “Er det rigtigt, at du er fra partiet Venstre?” og “Var det ikke nervepirrende til sidste valg?”

Klassen fortalte hende, hvordan de hver fredag samles og gennemgår alle ugens positive ting.

Derfra gik turen til gymnastiksalen, hvor nogle af de ældre elever fra Fyrtårnet spillede hockey i noget lignende 40 grader. Idrætslærer David, fortalte Pia Allerslev, hvordan vi arbejder med idræt og undervejs fortalte klyngeleder Mathilde om, hvordan vi fletter behandling ind i dagligdagen i klasserne.

Dernæst kom Pia Allerslev til kantinen, hvor hun mødte Christian og Mads, der var i gang med madkundskab. Mads fortalte Pia Allerslev om elev involveringen i køkkenet, og hvad vores mad-strategi er på Behandlingsskolerne. På Behandlingsskolerne hjælper eleverne nemlig med i køkkenet og lærer om kost og tilberedning af madvarer. Det er til stor glæde for både elever og ansatte, der får serveret dejlige sunde måltider.

På Kompasset fik Pia Allerslev lov til at synge med på fredagssangen, som var blevet valgt ved en demokratisk afstemning. Psykolog Lise, fortalte om hverdagens arbejde som psykolog på Kompasset, og fremhævede blandt andet nogle af de visuelle redskaber i klasserne. Herefter gik vi ud i skolegården, hvor pædagog Muhammed afbrød sin basket kamp med eleverne og fortalte Pia Allerslev om relationsarbejdet på skolerne.

Endeligt besøgte vi Polaris, hvor Klyngeleder Mads, fortalte om eksamener og hvordan vi arbejder med UU vejledere, for at sikre at vores afgangselever kommer godt videre. En af eleverne fra Polaris blev introduceret til Pia Allerslev, og eleven kunne stolt fortælle, at hun netop var kommet ud fra mundtlig eksamen og havde fået et flot 12-tal.

Alt i alt, så var Pia Allerslev ganske imponeret, og roste os for vores gode resultater og evne til at løfte kvaliteten på området for børn med særlige behov.

Med venlig hilsen
Forskningschef Mads-Frederik Damgaard & Administrerende Direktør Christopher Moyell Juul