85 gode råd til forældre og andre omsorgspersoner der har børn med særlige behov

Nogle gange er det ganske enkelt et godt råd, der er brug for og dét er udgangspunktet for denne bog. Når forældreskabet og omsorgsrollen bliver udfordret, kan det skabe tryghed, at kunne søge råd og vejledning.

Udgivelsen er udarbejdet til forældre og andre omsorgspersoner, til børn med særlige behov. Det er overvejende børn med forskellige former for psykiske udviklingsforstyrrelser, samt andre psykiske forstyrrelser. Fælles for børn med særlige behov er, at de hæmmes af deres psykiske vanskeligheder. De oplever ofte nedsat indlæringsevne og stresses nemt i dagligdagen, hvis der ikke tages særlige hensyn.

Vi har gjort vores yderste for at tage den nyeste viden fra forskning og praksis, og komprimeret det til korte og letlæselige råd, med dertilhørende illustrationer. Det er vores håb, at bogen vil blive brugt som inspiration til at afprøve nye ideer og tiltag.

Bogen er lavet som en opslagsbog med råd, som er enkle at bruge, også for de forældre som selv er udfordret. Materialet baserer sig på metoder med empirisk belæg, som vi har udviklet og afprøvet i praksis. Rådene er inddelt i emner, som dækker de oftest forekommende udfordringer i løbet af en dag.

Bogen er nomineret til en INDEX pris. INDEX nominerer designideer der kan forbedre livskvalitet, og har fokus på de større problematikker i verden.

Læs mere om INDEX AWARDS på designtoimprovelife.dk