7.klasse indtog klippeø og gigant tarteletter med ildhu

En spejderhytte mellem de to bornholmske byer Rø og Tejn, ikke langt fra klippeformationen Røverborgen og den magiske havneby Gudhjem, dannede i sidste uge rum for 7.klasse fra Polaris Vanløse , der var på lejrskole på klippeøen Bornholm.

6.20 stod der på vækkeurets visere, da skolens bus drog fra Vanløse mod katamaranfærge og Østersøens klippeperle. Timer senere var elever og lærere godt indlogeret, og så stod programmet ellers på aktivitet.

Danmarks længste sprækkedal, Ekkodalen, blev besøgt og så stod den ellers på en af turens helt store opgaver.

Tarteletter gav genlyd

At fortære en af restaurant Ekkodalshusets legendariske genlyds tarteletter. En gastronomisk mastodont af dimensioner. En sejlbådsstor, dog en af de mindre sejlbåde, tarteletbund spækket med 500 grams hjemmelavet høns i asparges. Udover risikoen for at støde på lidt ben og brusk fra de fritgående fugle, der har måtte lade livet for denne delikatesse, var der også en potentiel mavepine at tage vare på.

Med mavesækken solidt fyldt op, stod der afslapning på en af landet ængste sandstrande, den i Dueodde, på programmet.

Socialt sammenhold i højsædet

Dagen efter var eleverne på bådrundfart langs den bornholmske klippekyst, og Hammershus og Olsker rundkirke bonede ind på oplevelsesbogen, før den søde tand blev mættet hos Svaneke Bolsjer.

Toppet med traditionel fiskebuffet fra røgeri, kunne 7.klassen dagen efter vende hjem med bagagen fyldt af gode fælles oplevelser, og skoleleder Emil Therkelsen, var studieturen en kæmpe succes, hvor fagligt indhold og socialt sammenhold smeltede sammen på fineste vis.