Pressearkiv

Pressen er velkommen til at kontakte os på: presse@behandlingsskolerne.dk

09. januar 2017 – Ny ordning om skolemad sætter gang i gryderne hos idrætscenter

Link til artikel | Skrevet af JydskeVestkysen

Den nye afdeling af Behandlingsskolerne i Billund har valgt at bestille varm mad til middag til børnene hos Billund Idrætscenter. Det er en ordning, der ellers kun lige har kunnet løbe rundt.

Billund Kommune: Med cirka 600 elever fra 4. til 9. klasse på BillundSkolen er potentialet stort for et måltid varm mad midt på dagen, men faktisk har den nuværende ordning, der kører på tredje år i Billund Idrætscenter kun lige kørt rundt.

Selvom der er mange børn, er det tilsyneladende en ordning for de få. Nu kommer der dog lidt mere gang i køkkenet i Billund Idrætscenter. Byens nye skole, en afdeling af Behandlingsskolerne, vil nemlig dagligt bestille 20-25 kuverter per dag.

Det gør vi, fordi vi har elever, der har det svært, og som har brug for et sundt og nærende måltid mad, siger adm. direktør, Christopher Moyell Juul.

Den varme mad bliver også suppleret med rugbrød.

Det handler om to ting. For det første er det et pædagogisk måltid, hvor vi sætter os til bordet og samtidig lærer at spise pænt, holde ordentligt på gaffel og kniv og tale sammen. Dertil er mange småtspisende om morgenen. Nogle får medicin, der gør, at de ingen appetit har om morgenen, siger Christopher Moyell Juul, der henviser til, at der også er undersøgelser, der bekræfter, at et sundt og godt måltid mad midt på dagen giver ny energi og er godt for indlæringen.

I første omgang tæller skolens elever ti børn og unge, men meningen er, at skolens elevtal skal vokse hen ad vejen. De mange portioner skyldes, at der er en ansat per elev i øjeblikket.

Mormor-retter

For Billund Idrætscenter betyder det, at skolemaden igen giver mening – også økonomisk.

Vi har vel lavet mellem 10-25 portioner dagligt. Det har været for nedadgående. Det er mormor-retter, for ellers kommer der ikke nogen bestillinger, siger centerleder, John Ullerup.

Der har været forsøgt at eksperimentere med udbudet af maden, men grøn lasagne er ikke populært blandt børnene.

Det varme måltid koster 30 kroner.

Det kan ikke gøres billigere. Vi har undersøgt det, og andre steder er prisen 45-50 kroner, fortæller John Ullerup. Hvis kommunen ville være med i en tilskudordning, ville det dog være en helt anden sag.

Så ville vi også have mulighed for at eksperimentere meget mere, siger John Ullerup, der tog initiativet for et par år siden, da BillundSkolen efterspurgte tilbuddet.

20. december 2017 – Behandlingsskolerne indtager tidligere børnehave

Link til artikel | Skrevet af BillundOnline
Det bliver den gamle børnehave i boligblokkene på Kærvej, der kommer til at huse den nye privatskole i Billund, Behandlingsskolerne. Bygningerne, der ejes af Billund kommune, har stået tomme siden Billunds børnehaver blev samlet på Engdraget/Tuen. Håndværkerne er allerede rykket ind i bygningerne for at gøre stedet klar til skolen åbner efter nytår.

Vi har lidt travlt i øjeblikket, ja, griner Behandlingsskolernes administrerende direktør, Christopher Moyell Juul.

Den nye skole i Billund slår dørene op den 3. januar, men først den 8. januar dukker skolens i første omgang 10 elever op. De er alle bosat i Billund kommune, men har hidtil gået på Tippen i Ansager, der lukker med udgangen af i år.

Behandlingsskolerne er Danmarks største specialskole med 350 elever fordelt på 10 skoler. Flere år med gode resultater blandt børnene fik skolens ledelse til at kigge udenfor Sjælland, som hidtil har været base for skolen.

Vi har hele tiden haft en langsigtet plan om også at hjælpe børn på Fyn og i Jylland, og da vi så hørte om Børnenes Hovedstad og at Børnerådet skulle flytte til Billund, så var det oplagt at søge mod Billund kommune, som jo også er et knudepunkt – forstået på den måde at der er flere kommuner, der støder op til Billund Kommune og således kunne de omkringliggende kommuner måske på længere sigt være interesseret i at sende børn til skolen i Billund, forklarer Christopher Moyell Juul, der har en målsætning om 20 elever på Behandlingsskolen i Billund med udgangen af skoleåret 2018/19.

Hvad angår personalet på den nye skole, så har man fundet en lokal skoleleder, Bettina Ziegler, som i første omgang får en gruppe lærere fra de sjællandske skoler med til Billund:

Det er for at sikre, at vi fortsætter med samme høje kvalitetsniveau, at vi får nogle lærere med over, som så skal bo i Billund indtil sommerferien, hvor vi så gerne skulle have sluset nogle lokale lærere ind i konceptet, fortæller Christopher Moyell Juul.

18. december 2017 – Ny privatskole vil ligge på Kærvej

Link til artikel | Link til PDF | Skrevet af JydskeVestkysten

Lokalerne på Kærvej 124, hvor der tidligere har ligget en institution, kommer til at blive de fysiske rammer om Behandlingsskolernes nye privatskole i Billund.

Billund: Den kommende privatskole i Billund kommer til at få adresse på Kærvej 124.
Her vil Behandlingsskolerne med virkning fra årsskiftet åbne en ny privatskole. En skole, der vil henvende sig til nogle af de børn, som måske ikke passer så godt ind i de klassiske skolerammer.
 
Det ligger over for BillundSkolen. Det er et tidligere fritidshjem, som også har været daginstitution, og så har det stået tomt i et par år, fortæller Morten Kirk Jensen, som er skolechef i Billund Kommune.
 
Et sted at starte op
Det er Billund Kommune, som ejer lokalerne på Kærvej, og som nu bliver lejet ud til Behandlingsskolerne. Om den nye skole kan være her i mange år frem er ikke nogen selvfølge, men til en begyndelse skulle det i hvert fald være udmærkede rammer.
 
Det er et sted at starte op. Det ligger for sig selv, og det har de faciliteter, som skal til, siger Morten Kirk Jensen.
 
Det er meningen, at de første elever skal begynde på den nye skole allerede efter nytår, og derfor vil der i den kommende tid blive arbejdet intenst med at få gjort stedet klar til at huse de nye elever.
 
Det bliver shinet lidt op. Lokalerne har ikke været i brug i nogle sæsoner, så de bliver frisket lidt op, og der bliver skiftet nogle ting, så det er helt klar til den 1. januar, siger Morten Kirk Jensen.
 
11. skoletilbud
Billund Kommune og Behandlingsskolerne har i en længere periode været i dialog om muligheden for at åbne en afdeling af privatskolen i Billund. Da Varde Kommune for et par måneder siden besluttede at lukke Døgninstitutionen Tippen, som ligger i Ansager, blev parterne enige om at sætte lidt mere skub i processen.
 
Den nye privatskole i Billund bliver Behandlingsskolernes 11. skoletilbud. Skolen henvender sig til børn med særlige behov – det kan være børn med ADHD, autisme eller lignende.
 
Det er første gang, Behandlingsskolerne åbner en skole, som ligger uden for Hovedstadsområdet. Skolerne har eksisteret i omkring 15 år.

9. december 2017 – Ny privatskole er på jagt efter lærere og pædagoger

Link til artikel | Link til PDF | Skrevet af JydskeVestkysten

Behandlingsskolernes nye skole, som åbner i Billund fra årsskiftet, søger netop nu medarbejdere.

Billund: Der er mindre end en måned til, at Behandlingsskolerne slår dørene op på en endnu ukendt lokation i Billund.

Det er heller ikke på plads, hvem der skal passe arbejdet i skolen. Behandlingsskolerne er nu på udkig efter personale til den nye skole i Billund.

Vi vil rigtig gerne rekruttere lokalt, så vi er på udkig efter dygtige lærere og pædagoger, og så tager vi selv et par stykker med fra vores skoler i Storkøbenhavn. Det er medarbejdere, der har ønsket at flytte permanent til Billund. Så der bliver en god blanding af vores erfarne medarbejdere og nogle nye fra lokalområdet, siger Christopher Moyell Juul, som er administrerende direktør for Behandlingsskolerne.

 

Håber på samarbejde
Den nye privatskole i Billund har intet mål om at blive en stor skole.

Vi har i dag 10 skoler, og vores skoler er små enheder med 40-45 børn. I den bedste verden er der også 40 børn på vores skole i Billund, men det er ikke noget, som sker fra den ene dag til den anden. Hvis vi skal nå op på den størrelse, vil det formentlig betyde, at vi skal lave aftaler med omegnskommunerne, siger Christopher Moyell Juul.

I Jylland har man ikke tradition for at samarbejde med private aktører på dette område. Derfor er Billund foregangskommune inden for området, og derfor bliver det spændende, om vi kan få omegnskommunerne til at bruge os som supplement til deres egne skoler, siger han.

9. december 2017 – Billund får en ny privatskole

Link til artikel | Link til PDF | Skrevet af JydskeVestkysten

Behandlingsskolerne, som har specialiseret sig i at hjælpe børn med særlige behov, åbner fra årsskiftet en afdeling i Billund.

Billund: Fra årsskiftet vil Billund have endnu en specialskole.

Det er privatskolen Behandlingsskolerne, som har planlagt at åbne en skole i Billund. En skole, der vil henvende sig til nogle af de børn, som måske ikke passer ind i de klassiske skolerammer.

Vi åbner en specialskole for børn med særlige behov. Det kan være børn, som har forskellige udfordringer som ADHD, autisme eller lignende, fortæller Christopher Moyell Juul, som er administrerende direktør for Behandlingsskolerne.

Behandlingsskolerne er Danmarks største dagbehandlingsskole og driver 15 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov. Tilbuddene inkluderer dagbehandlingsskoler, STU, døgn- og aktivitetstilbud og undervisning i dansk som andetsprog.Behandlingsskolerne Billund bliver Behandlingsskolernes 11. skoletilbud.

 

Ressourcer til forskning
Baggrunden er, at Varde Kommune har meldt ud, at Døgninstitutionen Tippen, som ligger i Ansager, lukker fra årsskiftet. I Billund Kommune er der 10 børn, som hidtil har haft deres gang på Tippen, og da Billund Kommune allerede i forvejen havde været i kontakt med Behandlingsskolerne, blev parterne enige om at speede lidt op for tempoet, så den nye skole kan åben allerede fra årsskiftet.

Hos Behandlingsskolerne er de blevet lokket af Billund Kommunes vision om at have børnenes hovedstad. Noget, der har gjort det lettere at sige ja til at acceptere en skole i Billund.

Vi har ressourcerne til at lave forskning inden for området, og vi kunne godt tænke os at være med i hele arbejdet omkring, hvordan folk lærer gennem leg. Ofte er der ikke altid fokus på børn med særlige behov, men der har vi en viden, som vi kan bidrage med, siger Christopher Moyell Juul.

 

Lokation endnu ikke på plads
Hvor den nye privatskole rent fysisk vil komme til at høre hjemme, er endnu ikke helt på plads. På spørgsmålet henviser Christopher Moyell Juul til Morten Kirk Jensen, som er skolechef i Billund Kommune, men han har ikke et svar klart endnu.

Det vil jeg godt vente med at fortælle, til vi har de formelle detaljer på plads. Det kommer til at tage en uge, siger Morten Kirk Jensen.

Behandlingsskolerne ligger i dag i hovedstadsområdet og har eksisteret i cirka 15 år.

27. oktober 2017 – Pressemeddelse

Link til PDF | Behandlingsskolerne.dk

Fra 1. november er Kenneth Engstrøm udnævnt Direktør på Behandlingsskolerne. Behandlings- og undervisningsarbejdet med børn og unge med særlige forsætter ufortrødent, og missionen er også forsat det samme: At skabe mulighederne for at eleverne får et værdifuldt og selvforsørgende voksenliv. Men ambitionen om at hjælpe endnu flere børn er vokset.

Når Kenneth Engstrøm tiltræder som Direktør på Behandlingsskolerne, er det med en bred viden og erfaring fra socialområdet. Med tidligere chefstillinger bl.a. i Københavns Kommune BUF, Handicap og Psykiatri i Herlev Kommune, på Kofoeds Skole og senest som Direktør for Foreningen Det Sociale Netværk vil Kenneth bidrage med både massiv erfaring fra og passion for området.
De sidste tre år har Kenneth været Økonomichef på Behandlingsskolerne. Han kender derfor organisationen godt.
Jeg har et brændende hjerte for hele det arbejde, vi laver med vores elever. De resultater, vi opnår sammen med dem, gør mig ganske enkelt stolt. Det er derfor med stor glæde og mange ambitioner på skolernes vegne, jeg trækker arbejdshandskerne på og nu skal repræsentere organisationen som Direktør”, siger Kenneth Engstrøm.

 

Hjælp til endnu flere børn
Christopher Moyell Juul, som er Administrerende Direktør, forsætter i den rolle, men overleverer den daglige drift af Behandlingsskolerne.
For at arbejde målrettet med vores ønske om at kunne hjælpe endnu flere børn i Danmark har vi besluttet, at jeg skal væk fra den daglige drift. I stedet skal jeg fokusere på, hvordan vi når ud til endnu flere børn og unge med psykiske udfordringer, og hvordan vi hele tiden forbedrer vores praksis”, siger Christopher Moyell Juul.

Kenneth Engstrøm supplerer: ”Vi kan se, at det vi gør, virker. Vi kan se, at vores elever laver markante forbedringer både socialt, psykisk og fagligt, når de er hos os. Derfor vil vi gerne hjælpe endnu flere børn på landsplan.
Målet er desuden i langt højere grad at vidensdele med andre aktører på området.
Med de resultater, vi opnår sammen med vores elever, ser vi det som vores pligt at dele ud af vores viden. Samtidig er jeg sikker på, at vi også kan lære af andre dygtige fagfolk. Vi skal hele tiden bestræbe os på at blive bedre til det, vi gør. Det fortjener vores elever”, afslutter Kenneth Engstrøm.

 

For yderligere information om pressemeddelelsen og generel drift af Behandlingsskolerne, kontakt venligst:
Kenneth Engstrøm, Direktør
kennethe@behandlingsskolerne.dk

 

For information om Behandlingsskolerne generelt, kontakt venligst:
Christopher Juul, Administrerende direktør
christopherj@behandlingsskolerne.dk

 

Fakta om Behandlingsskolerne
Behandlingsskolerne er Danmarks største dagbehandlingsskole og driver 15 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov. Tilbuddene inkluderer dagbehandlingsskoler, STU, døgn- og aktivitetstilbud og undervisning i dansk som andetsprog. Behandlingsskolerne er spredt over det meste af Sjælland.
Læs mere om Behandlingsskolerne: www.behandlingsskolerne.dk

10. oktober 2017 – Positiv karakterudvikling hos børn med særlige udfordringer

Link til artikel | Link til PDF | Skrevet af Fjordavisen

Alle børn har potentiale til læring. Det private tilbud til børn og unge med særlige udfordringer, Behandlingsskolerne, oplever positiv udvikling.

Behandlingsskolerne modtager de elever, som folkeskolen eller specialskoler ikke har mulighed for at hjælpe. Kendetegnende for eleverne er, at de alle har flere psykiatriske diagnoser og har haft mindre gode oplevelser i folkeskolen typisk med flere skoleskift og perioder af skolevægring. På trods af disse udfordringer ligger karaktergennemsnittet ved dette års prøver næsten på samme niveau som folkeskolens.

”Mange af eleverne har en lang historie af nederlag bag sig, og derfor er det særlig dejligt at se, at eleverne til eksaminer og prøver klarer sig så flot,” fortæller Christopher Moyell Juul, administrerende direktør for Behandlingsskolerne.

De flotte karakterer fra årets afgangsprøver ses bl.a. ved, at karakteren 12 blev givet 52 gange og karakteren 10 blev givet 61 gange, fordelt på blot 53 elever. Derudover var der eksempelvis en stor stigning i karaktergennemsnittet ved mundtlig engelsk, som steg fra 7,0 i 2016 til 8,9 i år.

Årets resultater ligger i tråd med Behandlingsskolernes ambition om at bidrage med at sætte nye og høje faglige standarder inden for specialskoleområdet. Sammenlignet med andre danske specialskoler, hvor kun 13% af eleverne gik op i alle fag, var hele 96% af Behandlingsskolernes elever tilmeldt i alle fag. På selve prøvedagene var der sygdom, og i alt gik 83% af Behandlingsskolernes elever op i alle fag ved årets afgangsprøver mod 86% i folkeskolen.

 

Skræddersyet undervisning
Hos Behandlingsskolerne går behandling og undervisning hånd i hånd. Og gennem differentieret og målrettet undervisning, for den enkelte elev, skaber Behandlingsskolerne muligheder for eleverne, så de kan komme godt igennem folkeskolen.

”Vi vægter afgangsprøverne højt, dels fordi det giver eleverne succesoplevelser at lære og gennemføre prøver og dels fordi gennemførsel af afgangsprøver giver dem bedre muligheder i voksenlivet”, fortæller Christopher Moyell Juul.

Resultatet af de bundne prøvefag på Behandlingsskolerne afspejler Behandlingsskolernes store arbejde med behandling og individuelt tilrettelagt undervisning, som er forudsætninger for, at eleverne kan lave de flotte resultater.

Elevernes muligheder for at præstere, særligt til skriftlige prøver, påvirkes direkte af deres diagnoser. Prøverne kræver høj koncentration, evne til at strukturere eget arbejde og til at tænke abstrakt, hvilket er elementer, der ikke er lige nemme for Behandlingsskolernes elever.

”Vi mener, at det er vores opgave at sikre, at alle vores elever bliver tilmeldt den fulde afgangsprøve i 9. Klasse og ikke bare et par enkelte fag. Det giver dem de bedste muligheder fremover til at få et godt og selvforsørgende voksenliv”, siger Christopher Moyell Juul, ”Vi er meget tilfredse med, hvor godt eleverne har klaret sig igen i år.”

”Men vi arbejder naturligvis fortsat med, at udvikle vores undervisningsformer og metoder, så eleverne fremover kan blive endnu dygtigere.”

 

En stor udfordring
For mange elever på specialskoler er det svært at skulle gå op til afgangsprøverne. Det er udfordrende fagligt, og forventningen om at skulle præstere kan i sig selv være særligt angstfremkaldende, når man i forvejen kæmper med psykiske udfordringer.

Behandlingsskolerne har meget fokus på dette, og når elever har det sådan, iværksættes et målrettet og systematisk behandlingsmæssigt arbejde, så eleven, trods modstand og angst, formår at deltage i prøverne. Samtidig trænes eleverne løbende i prøve- og eksamenssituationen, således at de er bedre rustet, når det virkelig gælder.

Dette uddybes af Christopher Moyell Juul:
”Det giver en sikkerhed og tryghed, når skriftlige prøver afholdes. Det er vores medarbejderes opgave gennem engagement, motivation og psykologisk arbejde at opbygge deres selvtillid og reducere deres angst for prøver.”

”At tage en afgangseksamen er vigtigt for den enkelte elevs fremtidsmuligheder, både i forhold til uddannelse og generelt i livet. Derfor er vi meget stolte af vores elever, når de klarer sig godt igennem prøverne”, fortæller Christopher Moyell Juul.

4. oktober 2017 – Specialskole-succes: »Blot fordi man har en diagnose, skal man ikke pakkes ind«

Link til artikel | Link til PDF | Skrevet af Berlingske

Alt for mange elever på de danske specialskoler går ikke op i alle fag ved afgangsprøven. En udvikling, som det private tilbud Behandlingsskolerne har formået at vende.

Det var ikke lykken, da Tristan Baustier begyndte sit skoleliv på en almindelig folkeskole. Hvor andre børn intuitivt lærer at navigere i skolegårdens komplekse, indforståede spilleregler og efterhånden kan sidde stille, reagerede Tristan anderledes.

Han havde svært ved at være en del af undervisningen, og relationerne til de andre børn kom ikke let. Tristan har nemlig nogle andre behov end de fleste og skiftede derfor kort efter til en specialskole, hvor han dog heller ikke trivedes.
»Jeg er autist, og på min gamle skole gik der mange med ADHD, men de vidste ikke så meget om autisme,« fortæller Tristan, der i dag er 13 år.

Det kaotiske undervisningsmiljø gik ikke bare ud over Tristans trivsel. Hans faglige udvikling led også, da han ofte måtte undervises hjemme eller simpelthen holde helt fri, fordi han ikke kunne klare at komme i skole.
Derfor valgte hans forældre efter to år at trække ham ud af specialskolen og lod ham starte hos Behandlingsskolerne, et privat behandlingstilbud, der har en række skoler for børn, som folkeskolen og specialskolerne ikke kan hjælpe.
»Det har været rigtigt godt for mig, især fordi jeg kommer fra et sted, der ikke var så godt for mig. De voksne herovre har en meget bedre viden, så de kan gøre deres arbejde,« fortæller Tristan, der igen er glad for at gå i skole.
Dermed kan han forhåbentlig forlade skolen med folkeskolens afgangsprøve i hånden om få år. Så heldige kommer mange af hans tidligere klassekammerater ikke til at være. På de danske specialskoler er det nemlig kun 13 procent af eleverne, der går op til alle deres eksamener. På Behandlingsskolerne er tallet 83 procent, hvilket er sammenligneligt med de 86 procent af en almindelig folkeskoleklasse, der tager alle eksamener.

 

Alle fortjener en chance
De sidste tre år har Tristan gået på Fyrtårnet, der er en skole for normaltbegavede børn, der har vanskeligheder inden for autismespektret.
Fyrtårnet er den ældste af Behandlingsskolernes ni dagskoler på Sjælland. Skolerne har forskellige fokusområder, men fælles for deres elever er, at de næsten alle har flere psykiatriske diagnoser og dårlige skoleoplevelser med
i bagagen.
Karaktermæssigt sakker skolen ikke voldsomt bagud, da eleverne kunne præstere et gennemsnit på 6,1 – godt et karakterpoint lavere end gennemsnittet for folkeskolen og lidt over et karakterpoint højere end andre specialskoler.
»Vi har rigtigt mange ansatte for hvert barn, og det er nødvendigt, for de børn, vi får her, har prøvet alle mulige andre typer skoletilbud.
De har simpelthen ikke kunnet passet ind i den ramme, man har i normale skoler,« fortæller Christopher Moyell Juul, administrerende direktør for Behandlingsskolerne.
På tværs af Behandlingsskolernes mange yilbud har de næsten 300 ansatte ansvar for omkring 350 elever. De arbejder ud fra, at der skal være en fastansat psykolog for cirka hvert tiende barn på skolen.
Heidi Thamestrup, formand for Landsforeningen Autisme, kalder Behandlingsskolernes resultater for »vildt imponerende«. Hun er især imponeret over mængden af ansatte i forhold til elever.
»Hold da op, det er godt. Det er lige netop det, vi mangler alle vegne: De varme hænder, der både gider have en relation til barnet, og som kan hjælpe barnet med at skabe en relation til de andre børn,« siger Heidi Thamestrup.

 

Faglig og personlig udvikling
Et af Behandlingsskolernes kerneprincipper er, at eleverne ikke skal pakkes ind i vat, selv om der selvfølgelig skal tages hensyn til deres diagnoser.
»Hvis du skal have en chance i det danske samfund i 2017, skal du have folkeskolens afgangsprøve.
Uden den er dine chancer for at få en læreplads eller ungdomsuddannelse væsentligt forringet,« siger Christopher Moyell Juul og fortsætter:
»Jeg synes godt, vi i Danmark kan være stolte af, at vi har et velfærdssamfund, hvor vi har råd til at hjælpe de her meget udsatte børn. Det ser man ikke i de fleste andre lande . Der skal man have penge til at sende sit barn på sådan en skole.«

En anden elev, der gerne vil fortælle sin historie, er Maria, der dog ikke vil have sit fulde navn i avisen. Hun er 16 år og går i 10. klasse på Behandlingsskolernes tilbud Polaris, der primært har elever med psykiske lidelser som angst, skizofreni, personlighedsforstyrrelser og depression.
»Jeg havde et rigtigt svært halvår i starten af 9. klasse, og hvis ikke skolen havde stået ved siden af med pædagogisk støtte, var jeg ikke kommet igennem alle mine prøver,« fortæller hun.
Før Maria startede på Behandlingsskolerne, følte hun sig meget ensom på grund af sin diagnose.

»Jeg har lært rigtigt meget om at acceptere mig selv og min diagnose, selv om det kan lyde både svært og dumt. Alle, der kommer til et sted som det her, går igennem en periode, hvor de tænker, at de bare er freaks, der sidder i lokale med alle de andre freaks,« siger hun.
»Det er i hvert fald en følelse, der tit er gået igennem mit hoved. Den måde, vi har arbejdet på, som om det ingenting betyder, har givet mig overskuddet til at acceptere, at jeg står i den her situation.«

29. september 2017 – Private behandlingsskoler giver bedre resultater end specialskoler

Link til artikelLink til PDF | Skrevet af Folkeskolen.dk
Kun 13 procent af eleverne på kommunale specialskoler går op til alle deres afsluttende prøver, skriver Berlingske. På de private Behandlingsskolerne, er det hele 83 procent af eleverne, der går op til alle deres prøver, hvilket er næsten lige så mange som i folkeskolen generelt. Gennemsnitskaraktererne på Behandlingsskolerne er desuden ét karakterpoint højere end på specialskolerne, skriver avisen.

19. august 2017 – Ny skole giver mere fritid og venner

Link til artikelLink til PDF | Skrevet af SN

Stenløse: Hvis man skal bruge lang tid på transport til og fra skole, så er der mindre tid og overskud til fritidsaktiviteter, når man endelig kommer hjem. Og hvis skolekammeraterne bor langt væk, er det også sværere at være sammen med dem udenfor skolen, end hvis de bor tæt på i samme kommune.

Det er baggrunden for, at Egedal Kommune tog initiativ til et offentligt-privat partnerskab med det private specialskoletilbud, Behandlingsskolerne, der i foråret åbnede sit 10. grundskoletilbud Behandlingsskolen Stenløse i den tidligere Sandbjergskole på Skolevej 10 i Stenløse. I forvejen sendte kommunen nemlig en del børn og unge med særlige behov til Behandlingsskolernes tilbud i København.

– Børnene sad i en taxa en time hver dag, konstaterer Signe Flindt, der er projektleder på Behandlingsskolen Stenløse

For 14 år siden var hun med til at starte den første Behandlingsskole på Amager, og skolen i Stenløse er den 10. hun er med til at starte. Men det er første gang, at det sker på invitation fra og i samarbejde med en kommune, og Behandlingsskolerne ser også en fordel i at komme tættere på målgruppen

– Det er helt nyt, og noget vi håber på, at vi kan bruge, når vi åbner nye steder siger Signe, der blandt andet peger på, at børnene har lettere ved at være sammen med deres skolekammerater efter skoletid, når de bor i den samme kommune.
Og da journalist og fotograf lidt bliver vist rundt på skolen, foreslår en af eleverne da også, at overskriften på artiklen skal være »Her får man gode venner«.

 

Fylder stille og roligt op
Siden foråret er i alt 16 elever fra Egedal Kommune – 13 drenge og tre piger i alderen 4.-8 klasse – blevet samlet på Behandlingsskolen. Målet er én indskolingsklasse fra 0. til 3. klasse, to mellemtrinklasser fra 4. til 6. klasse og to udskolingsklasser fra 7. til 9. klasse. Dertil kommer Solistklassen, hvor børnene kan være indskrevet til observation i ni måneder med henblik på at få dem videre til det helt rigtige sted.
I alt har Behandlingsskolen 40 pladser i klasserne plus 10 på observationslinjen. På sigt vil skolen også tilbyde pladser til børn og unge fra nabokommunerne og andre i nærheden, men skolen har ikke travlt med at få pladserne fyldt op.
– Vi håber jo, at vi fylder op i et rimeligt stille og roligt tempo. At eleverne kommer i dryp passer os godt, for så har vi tid til at lære dem at kende, siger Signe Flindt.
Som projektleder er det hendes funktion at ansætte de mennesker, der skal være på skolen, og støtte skolelelederen Sara Aagaard i opbygningen af den nye skole.
– Vi vil jo gerne overføre den kultur og noget af den viden, vi har, siger hun.
For at blive elev skal man visiteres af sin bopælskommune, og inden man bliver optaget, vurderer skolen, om den kan tilbyde det, barnet har brug for. Hvis den kan det, bliver rådgivere og familie inviteret til en samtale om skolens tilbud.
Udover pædagoger og lærere, så er der også to psykologer og en sygeplejerske blandt skolens 20 ansatte, og skolen har en høj normering pr. barn.
Det, vi kan tilbyde, er, at vi skræddersyr et forløb til det enkelte barn, siger Signe Flindt. Skolen prøver at tilpasse hverdagen, så barnet på én gang oplever tryghed og forudsigelighed, men samtidig bliver udfordret til at klare både faglige krav og uforudsete ting.
Vi skal bære og skubbe, fastslår hun.

 

Støtte til fritidsaktiviteter
Derfor støtter personalet også børnene, hvor de kan, og ikke kun i skoletiden.
Det kan for eksempel være ved at vær dere, når barnet skal lære at cykle alene i skole eller på sidelinjen, når det skal begå sig socialt blandt kammeraterne på fodboldbanen eller til andre fritidsaktiviteter.
– Målet med det skal være, at gøre dem klar til et mindre indgribende tilbud, og give dem strategier til at få dem videre i en mindre indgribende specialklasse, eller at de kan udsluses til folkeskolen, siger hun.
Derfor vil Behandlingsskolen Stenløse også gerne dele viden med kommunens folkeskoler, så begge parter kan lære af hinanden.
Vi ser muligheder for en god tilbageslusningsproces, siger Signe, og glæder sig over, at Behandlingsskolen allerede har fået lov at låne faglokaler på Lærkeskolen.
De har været ret imødekommende, og det betyder, at vores elever får en daglig gang på den skole, og så bliver det mindre farligt, mener hun.
Behandlingsskolen Stenløse glæder sig også rigtigt meget til det nye samarbejde med kommunen.
Det er en ny slags samarbejde med en kommune, så det glæder jeg mig rigtigt meget til, siger Signe.
Ja, det er spændende – også for børnene og personalet, siger skoleleder Sara Aagaard.

31. maj 2017 – Specialskole åbner afdeling i Egedal

Link til artikelLink til PDF | Skrevet af TV2 Lorry

Fyrtårnet Stenløse er en nyåbnet dagsbehandlingsskole, der ønsker et tæt samarbejde med Egedal Kommune og lokalsamfundet.

Børn og unge med særlige behov skal have de bedst mulige rammer for at gennemføre deres skolegang.

Det mener Behandlingsskolerne, der i dag inviterer til åbningsreception på Fyrtårnet Stenløse, der er navnet på den nye specialskole i Egedal.

Førhen blev de omkring 22 elever fra Egedal kørt til og fra København for at tage del i Behandlingsskolernes undervisning.

Eleverne har været glade for deres skolegang, men det er udfordrende for børn og unge med særlige behov at skulle køre langt på daglig basis, bliver det beskrevet i en pressemeddelelse.
Vores vurdering er, at det er meget bedre for børnene i Egedal og omegn, at vi er der som en lokal aktør, der kan støtte op om elevernes tilknytning til deres nærmiljø siger Signe Flindt, der er Videnschef på Behandlingsskolerne og projektleder for Fyrtårnet Stenløse.

Tæt samarbejde med kommunen
Behandlingsskolerne har et mål om at etablere et godt samarbejde med Egedal Kommunes eksisterende tilbud på området.

Dette er blandt andet med henblik på, at de unge kan deltage i kommunens fritidstilbud og holde kontakten til folkeskolen.

Christopher Juul, der er administrerende direktør for Behandlingsskolerne, ser Fyrtårnet Stenløse som en god supplering til tilbuddene i Egedal og som et godt eksempel på nyskabelse på området i forhold til et samarbejde, der går på tværs af det offentlige og det private.
Vi ønsker at blive en del af lokalsamfundet, at dele ud af vores erfaringer og indgå i et tæt samarbejde med Egedal, som vi også kan lære en hel masse af forklarer Signe Flindt.
Hun uddyber, at det er en fordel for eleverne, at skolen har en tilknytning til nærmiljøet, og hun vurderer, at det kommer til at få en stor betydning for det samlede behandlingsforløb.

30. maj 2017 – Dagbehandlingstilbud for børn har åbent hus

Link til artikelLink til PDF | Skrevet af SN

Onsdag den 31. maj klokken 13-15 kan alle interesserede kigge ind i Egedal Kommunes nye private dagbehandlingstilbud til børn og unge, der har vanskeligt ved at være i en almindelig folkeskole.

Det hedder Fyrtårnet og ligger på Skolevej 10 i Stenløse, hvor alle er velkomne til åbent hus i dag.
Af en pressemeddelelse fra Egedal Kommune fremgår, at kommunen har taget initiativ til at indgå et offentligt-privat partnerskab med Behandlingsskolerne, der er Danmarks største specialskoletilbud.
Behandlingsskolerne driver 15 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov.
Den 18. april åbnede Fyrtårnet med 10 elever, og på sigt skal tilbuddet rumme omkring 30 børn og unge med særligt behov for støtte.
Derfor tilrettelægges undervisningen, så den understøtter eleverne bedst muligt – både fagligt og socialt.